“מנהיגים אינם נולדים אלא מתהווים. והם מתהווים, כמו כל דבר אחר, באמצעות עבודה קשה” (וינס לומברדי – מאמן פוטבול)
כמה פעמים שמענו את צמדי המילים: מנהל- מנהיג, ניהול – מנהיגות? היום לא מספיק להיות רק מנהל אלא יש צורך גם להנהיג והשאלה הנשאלת איך עושים את זה? האם מנהיגות היא תכונה מולדת או אפשר להפוך למנהיג?. לאורך השנים נעשו מחקרים רבים בנושא, בעבר טענו ש”או שיש לך את זה או שאין לך”, כיום מחקרים מוכיחים שאפשר לרכוש, לשכלל ולהשתפר בתחום.
גם אם נולדת עם תכונות מולדות למנהיגות יש צורך לבחון מהן התכונות החזקות או החלשות שלך ולחזק אותן. ואני מאמינה שחוויות החיים עוד מהילדות, יחד עם למידה, חשיבה חיובית, מוטיבציה, כח רצון, ביטחון עצמי, שאיפה להישגים גבוהים וכריזמה יכולים אנשים להוביל ולהנהיג אחרים.
טיפ התנהגותי/צוותי בנושא מנהיגות:
כיום, לא מספיק היות האדם מנהיג, יש צורך להבין באיזה שלב נמצאת הקבוצה שלך ובאילו תנאים היא פועלת, לכן, חייב המנהיג לדעת לקרא את המפה של הקבוצה או של הארגון ולשנות את סגנון ההנהגה שלו לפי דרישות המצב ה”אמיתי” בשטח.
מהו סגנון המנהיגות שלך? באיזו דרך תרצה להוביל את הקבוצה ואת תוצאותיה?
1. המנהיג הסמכותי – המנהיג מקבל החלטות לבדו ו”מוריד” אותן לביצוע בשטח. מנהיגות סמכותית משאירה את הכח אצל המנהיג והיא מתרחשת רק בנוכחותו ובדמותו.
2. המנהיג המתייעץ: המנהיג שואב מידע מהסביבה, מתייעץ ואז מחליט לבדו ומוריד את החלטותיו לשטח.
3. המנהיג המשתף: קבלת החלטות של המנהיג נעשית על- ידי שיתוף אמיתי של הכפופים לו, מייצרת מנוע פנימי של חברי הקבוצה ותחושת שייכות ומחוייבות.
"לנגר צוות מתקשר" -
תקציר ההרצאה לצוותים ומנהלי צוותים
ההרצאה המלאה מטובלת בדוגמאות כיצד מיומנויות התקשורת באות לידי ביטוי בתהליך הנגרי
כחלק מתוך סדנאות הנגרות
רוצים להבין את הצוותים שלכם בדרך ייחודית?
מעוניינים לדעת מהו סגנון התקשורת שלכם ואיך נכון לכם לפעול בצוות או להפעיל את הצוות?
מוזמנים ליצור קשר להרצאה המלאה